Kuten otsikostakin huomaa niin tämä kirjoitus liittyy ruokaan...

Aikaisemmin olen syönyt normaalisti ja en koskaan ole ollut mikään herkuttelija, eli siitä ei painon nousu ole johtunut.

Painon nousu on johtunut sairauksista, sekä raskauksista, sekä siitä että ei ole harrastanut liikuntaa...

Joten herkuttelu ei ole koskaan ollut mun juttu, enkä myöskään ole tunne syöjä, kuten moni ihminen on.

Mulla on aina ennen ollut epäsäännölliset ruokailu rytmit, koska niitä ei kotona ollut niin ei niihin pienestä pitäen tottunut.

Joten se on nyt ihan viimeisin uusin juttu.

Eli ruokarytmin pitäminen.

Ensin piti ihan opetella syömään jopa aamupala,koska en yleensä sitä syönyt kun ei ollut nälkä, tosin en nälkää tuntenut muutenkaan, joten sen kanssa oli eka haaste.

Oli päiviä että söin ekan kerran klo :1 ja seuraavan kerran esim, klo:17 ja illalla sitten tuli syötyä myös miten sattuu joskus söin iltapalan klo:20 ja joskus klo:23.

Tuo aiheutti jo heti ekan ongelman painon kanssa, maha ei toimi säännöllisesti ja koska en harrastanut herkutteluja en saanut päivän aikana tarpeeksi kaloreita ja elimistä meni säästöliekille.

Kun aloitin säännöllisemmän ruokailurytmin niin paino alkoi vakiintua tiettyyn painoon ja pikkuhiljaa hivuttautui alaspäin.

Sitten opeteltiin siihen että päivässä pitäisi syödä n.5 kertaa että ruokarytmi auttaisin aineenvaihduntaan.

Joten sen jälkeen sitten mietittiin että miten ruokailut on järkevintä jakaa päivän aikana. silloinkaan se ei vielä kuitenkaan ollut säännöllistä, söin mutta milloin sattuu en pitänyt säännöllistä väliä.

Juominen siis vedenjuominen on myös täytynyt opetella koska käytännössä join vain kahvia ja maitoa koska en juo edes mehuja ja limsaa.

Nykyään juominne onnistuu ja sen muistaa kun vieressä on kokoaika vesipullo, jos se ei ole vieressä saattaa unohtaa useammaksi tunniksi että pitäisi vettä juoda.

Siinä oli seuraavat vaiheet jotka auttoivat aineenvaihduntaan ja siihen että kehon nesteet lähtivät liikkeelle ja paino putosikin kuukaudessa 5kg, pelkästään sillä että vedenjuomisen sain säännölliseksi.

Nyt sitten olen tulevaa leikkausta varten joutunut opettelemaan 2-3 tunnin ruokailuvälit, nyt menee juuri ja juuri se 3 tuntia,välillä meinaa tulla liian pitkä väli.

Syömisen tulee olla hidasta n 15min-30min per ateria. ja ruualla ei kuulu juoda vaan vasta hetki ruokailun jälkeen koska niin kuuluu tehdä leikkauksen jälkeen.

Joten nyt ENE:llä tuo rytmitys on helppo koska tietää paljonko ja mitä milloin, mutta saa nähdä miten sitten taas kun tämä dietti loppuu...

Toivottavasti näistä kirjoituksista on jollekkin apua ja tukea omaan painourakkaan.